ICON – Livigno Xtreme Triathlon

ICON. Livigno Xtreme Triathlon. Triatlon na steroidih. Plavanje v temi. Kolesarjenje čez številne italjanske in švicarske prelaze. Tek, tja gor nekam, na cilj ki leži višje od našega Triglava. 241 kilometrov, 8000 metrov višincev, non stop.  Za mnoge nesmisel, za mnoge neumnost, za nekoga izziv. ICON, beseda, ki me bo vsak dan opominjala, motivirala, gnala, nekaj vzela, a vem da še več vrnila. Tekma za katero pravijo da je nora, da te dobesedno spije, tekma z veliko možnostjo da te premaga. Ne bojim se, želim si jo!

 

Kot sem že v preteklosti omenil, še vedno stojim za tem, da življenje brez ciljev nima smisla. To nas žene naprej, mene vsekakor. Vsako stvar počnem z večjim veseljem, na različnih področjih. Najrajši športam, tle sem doma, diham z njim, mislim da je to moja droga in da sem zasvojen. Jebiga.  A to je ta svet, barven, lep, včasih naporen,  kdaj obrnjen na glavo, po večini pa nasmejan in z močnim občutkom da res živim. Občutek da res živim, bom verjetno v različnih dimenzijam doživel tudi avgusta naslednje leto. Start na ICONu, ekstremnem triatlonu, ki ima bazo v italjanskem Livignu.

Lago di Gallo, jezero s precej nizko temperaturo, leži malo pod 2000 metri nadmorske višine. V njem bo  potebno odplavati 3,8 kilometra, po temi.  Organizator se rad pohvali, da je to najvišja  lega plavanja v svetu ekstremnega triatlona.  Že tu naj bi namreč zrak otežil prvo disciplino. Moram pa povedat, da organizator ne ve, da je Sportiva plavu tut že na domačem bajerji u Trboulah, kar pomeni da bo tist italjansk luft taprau balzam.  🙂

Kolesarska trasa je dolga 195 kilometrov.  Gre za izjemno progo,  ki poleg svoje dolžine prinaša še 5000 m vzpona. Med prelazi je sloviti Passo dello Stelvio (2757 mnv), klasika Gira d´Italia, drugi najvišji prelaz v evropi, najvišji prelaz med tekmami v triatlonu. Sicer pa bo potrebno splezati na Forcola Pass,  kateri pripelje tekmovalce v  Švico, preko Bernina Passa v  St. Moritz. Od tam naprej na Fourn Pass, nazaj v Italijo, na omenjeni Stelvio. Iz njega sledi spust v Bormio in nato čez Foscagno Pass nazaj v Livigno. Gibanje bo po večini  precej nad 2000 metri nadmorske višine, tako da bo redkejši zrak predstavljal dodatno breme, fora gor dol, a mimo tega ne bo šlo.

 

Tek je dolg le za en maraton (42 km), a ima v žepu 3000 metrov vzpona. Višje ležečega cilja v seriji ekstremnih triatlonov na  svetu ni. Italjanska avantura se zaključi na Carosellu, na višini 3000 metrov nad morjem. Kdor uspe, postane ICON.

Plavat, kolesarit in laufat bom sicer mogel sam. Tako se zdi, da gre za individualno tekmo, realno pa je zadeva precej drugačna. Dodatno sem motiviran, ker je to tekmovanje, kjer je izredno pomembno timsko delo, brez ekipe ne moreš na štart, brez ekipe te ni. Oni so tisti, ki te ves čas spremljajo, oskrbujejo s pijačo, hrano, oblačili, nudijo tehnično pomoč, motivirajo in skrbijo za finese katere so največkrat ključne. Cilja si morajo želeti ravno toliko kot jaz in dobro vedeti, kako, kaj in kdaj… Nisem najbolši, nisem najhitrejši, a vem, da imam najbolšo ekipo, najboljšo podporo. Če se ne razlimam na bajku, da ne pride do kakšne konkretne poškodbe, močno verjamem v uspeh. Cilja si želim kot Joras svoje bajte na slovenski zemlji.  

Pred mano je nekaj mesecev priprav, z vadbami ki jih izvajamo v Trbovljah, vsako leto redno skrbim za splošno fizično pripravljenost, katero prenašam na plavanje, kolesarjenje in tek. Precej tut bordam, furam motocross in nabijam po bobnih 🙂

Kot piše na nalepki moje specialke: »ne popustiš da ga jebeš!« 

VAMOS!

 

ICON bo v  letu 2018 na sporedu tretjič, za lažjo predstavo… klik klik 🙂

 

 

ICON 2017

“You have waited for so long as have we. Finally here it is: the FILM about ICON 2017 so that you can relive the emotions of that day and once again be moved by the magic of this unique event. We thank all the athletes who have been with us this year and have completed this wonderful journey. We hope that it has been an unforgettable experience for everyone. Until next year, with those of you who will touch the sky when crossing this incredible finish line.”Don't miss it! registrations for ICON's 2018 edition are open. Register now.https://shop.endu.net/login;jsessionid=18C66E652907C09D0BD2D3C89B0643FE?referer=http%3A%2F%2Fshop.endu.net%2Fedit%2F41718&referersrc=&idevento=41718'Lo avete atteso tanto insieme a noi e finalmente eccolo. Questo è il FILM di ICON 2017 per tornare insieme alle forti emozioni di quella giornata e lasciarci emozionare ancora una volta dalla magia di un evento unico. Grazie a tutti gli atleti che quest'anno sono stati con noi e hanno compiuto questo meraviglioso viaggio. Speriamo sia stato indimenticabile per ciascuno. Arrivederci al prossimo anno, con tutti quelli che tra voi arriveranno a toccare le nuvole sotto questo impareggiabile traguardo. Non mancate! ICON 2018 è in programma per il 31 agosto e le iscrizioni sono aperte QUI'. Iscriviti subito. https://shop.endu.net/login;jsessionid=18C66E652907C09D0BD2D3C89B0643FE?referer=http%3A%2F%2Fshop.endu.net%2Fedit%2F41718&referersrc=&idevento=41718Livigno Carosello 3000 Ski Area Livigno

Objavil/a ICON Livigno Xtreme Triathlon dne 3. november 2017