Austria eXtreme Triathlon

Ura bo 4.30h. Tema. Voda, 13 stopinj. Austria eXtrem Triathlon. 236 km. 6000m pozitivnih višinskih metrov. To so številke na papirju katere bo treba premagati. A kot pravijo bo treba premagati samega sebe. Vprašanje zakaj? To je vprašanje, ki je vsekakor na mestu. Za vsakim zakaj vedno stoji svoj zato. Tudi v tem primeru ni drugače. Imam razlog da se bom fuknu v mrzlo vodo, odplavu, se vsedu na bajk, iz njega stopu v laufrce in pognal na ledenik Dachstein.

austria-extreme-triathlon-logo

Vedno pravim da življenje brez ciljev nima smisla. Včasih je itak najbolš da ne veš kaj te čaka, da enostavno le živiš in se maš fajn, da se zgodi kar se zgodi, spontanost je super. A na malo daljši rok je potrebno met nekaj v glavi, nekaj pred sabo, nekaj kar motivira, žene naprej. Tale moj naslednji cilj je športen, večina je takšnih a redki temu podobni. Zakaj sem se odloču da se spopadem s triatlonom ki je daljši od Ironman razdalje, poleg tega pa prinaša še trop višinskih metrov? Odgovor je enostaven. To rabim! Kaj rabiš ti?  Nekaj sigurno, imaš svoj razlog, vsi ga imamo.  Jst rabim pizdarije podobne tem izzivu. Rabim probat če gre, če sem sposoben, če bom lahko pognal čez tisto dimenzijo ki telesu več ne paše. Ne uživam v trpljenju, a to je le del igre. Vse se splača, vse se vrne, več daš, več dobiš nazaj. To je tisto kar me dvigne od dal, odpelje v svoj svet, tam zaživim oz. vem da dejansko res živim. Ne maram le biti, obstajati in gledat kako padajo listki iz koledarja.

24. junija 2017 v Gradcu, o pol štirih zjutraj bomo začeli s plavanjem v precej mrzli reki Muri. 3,8 km plavanja, polovica od tega bo proti toku. S kolesom bo treba premagati 188 kilometrov in obenem oddelati 4 km+ višinske razlike. Tek bo za dva kilometra daljši od maratona, 44 se jih bo nabralo, 2000 pa je število metrov katerih bomo naredili tja gor, na ledenik Dachstein.im-pula Disciplino za disciplino, brez pavze. To so številke, le del statistike. Vse ostalo bo odvisno od nas samih, naše pripravljenosti, dnevne forme in ekipe. Veseli me da gre za preizkušnjo na katero se podaš skupaj s svojo ekipo katera te spremlja skozi celo tekmovanje, oskrbuje s pijačo, hrano ter pomaga s finesami, ki so v mnogih primerih odločilne za dosego cilja.  Zanimivo je tudi to, da  je pri zadnjih 17 km potrebno imeti ob sebi kolega, spremstvo. Po urah in urah borbe je telo že precej izčrpano. Ker je cilj na ledeniku in zadnje kilometre premaguješ v skalah so možni razni scenariji.  Vem da imam super ekipo, ljudi ki me podpirajo in spremljajo pri teh neumnostih. Tudi tokrat vem da bodo šli z mano in da bomo s skupnimi močni naredili maksimalno. Kaj bo to pomenilo bomo videli. Priznam da imam kot  ne najboljši plavalec nekaj pomislekov glede prve discipline. Nabijanje v vodi proti toku je tisto kar me skrbi. A verjamem da bom zmogel, da zguram na kopno in se usedem na kolo, od tam naprej bo vse »lažje« 🙂

Pred mano je pol leta časa da se pripravim, sem motiviran, pripravljen na odrekanja ter trdo delo. Pot do štarta bo dolga, do cilja še dalša. Glavna ovira pa smo vedno mi sami.

Vamos!

 

An adventure, one way, one goal, to survive!

 

Hvala:

  • Inov-8
  • Craft
  • Topatlet
  • Factorystore